Vogelvereniging De Groenling

Welkom bij “De Groenling”

Welkom bij vogelliefhebbersvereniging de Groenling

Agenda:    2024-2025.

Onderlinge Tentoonstelling 8 – 9 -10  November 2024.

 

12 September 2024 contactavond

10 Oktober 2024 contactavond.

9 Januari 2025 contactavond

6 Februari 2025 jaarvergadering

6 Maart 2025 contactavond

10 April 2025 contactavond

 

adres: sportcomplex K.D.O. Vuurlijn 51 1424 NN de Kwakel.

De vogelliefhebbersvereniging “De Groenling” bestaat sinds 1960, en vierde in 2020 haar 60 jarig bestaan.
De vereniging heeft meer dan 70  leden, die wonen in Uithoorn, De Kwakel, Amstelhoek, Mijdrecht, Wilnis, Aalsmeer, Kudelstaart en omstreken.

Wie zijn er lid van onze vereniging? De naam van de vereniging zegt het al: vogelliefhebbers.

Er is nogal wat verschil tussen deze liefhebbers. Er zijn leden die een kooitje met een of meer vogels hebben, er zijn leden met een voliere die daarin vogels voor de gezelligheid houden.

Wij hebben leden die zich speciaal toeleggen op het kweken van vogels en meedoen aan de jaarlijkse tentoonstelling,  wij hebben leden die alles weten over de leefwijze, vererving etcetera, leden van diverse pluimage dus!

U kunt via de vereniging de nodige informatie over uw hobby krijgen. Dit gebeurt onder andere door ons eigen maandblad “De Groenling” en door het prachtige kleurrijke blad van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers “Onze Vogels” . Als lid van de vereniging ontvangt u beide bladen.

Tevens organiseren wij van september t/m april elke maand een contact avond. Op deze gezellige en leerzame avonden worden bijvoorbeeld lezingen gehouden over vogels, vaak met dia’s of een film, en zijn er gewone praatavonden waarop de leden onderling ervaringen uitwisselen. Eenmaal per jaar is er een feestavond. Tevens organiseren wij regelmatig excursies. De vereniging heeft een aantal adressen waar u altijd gratis informatie kunt krijgen. U krijgt dan verenigingsleden aan de telefoon, die met bepaalde vogels al vele jaren ervaring hebben en vaak een oplossing weten. Als u geinteresseerd bent kunt u vrijblijvend een van onze contact avonden bezoeken (zie hier voor de agenda), deze worden altijd van te voren in de lokale weekbladen bekend gemaakt. Ook willen wij u met genoegen een proefexemplaar van ons maandblad toesturen.

U kunt zich als lid van onze vereniging opgeven bij de secretaris of één van de andere bestuursleden, u kunt het inschrijfformulier opsturen of als u nog vragen heeft het contactformulier opsturen.
De contributie bedraagt:

A-leden : € 35 per jaar
B- leden : € 22 per jaar
jeugdleden : € 15 per jaar
donateurs : vanaf € 18 per jaar

Inloggen

Zoeken:

Links:Copyright © Vogelvereniging De Groenling. All rights reserved. Powered by WordPress